top of page

Onderzoek: Effect van windenergie op de natuur

Net geëmigreerd en dan wordt je geconfronteerd met een grote onderneming die ca 180 gigantische windmolens wil bouwen in de natuur dichtbij onze farm. Eerste reactie: "Dat ziet er niet uit!", maar toen we een onderzoek gingen starten bleek er veel meer aan de hand te zijn met het plaatsen van windmolens, argumenten die verzwegen worden...

Hierbij zijn een aantal artikelen en presentaties toegevoegd en 4 filmpjes die we in het Zweeds opgenomen hebben om lokaal aandacht te trekken. We hebben o.a. een presentatie gehouden voor het gemeente bestuur. Ook samen met meerdere huiseigenaren en 2 Sami-dorpen hebben we hard 'gevochten' met argumenten om GEEN windmolens te bouwen voor het gerecht.

Nadat we na 7 jaar te horen kregen van het hoofdsgerechtshof in Zweden, dat dit project niet geaccepteerd werd, probeerde de onderneming dit nog een keer via eerst een vraag aan onze gemeente. Met één stem in ons voordeel genieten we nu van onze plek in de natuur en kunnen ons bedrijf verder ontwikkelen.

Mochten er vragen opkomen of je wilt meer weten, neem gerust contact met ons op. Dan kunnen we ook de niet begrepen Zweedse artikelen voor je vertalen. Bedankt voor je interesse!

Vattenfall_edited.jpg
Co2vsTemp.gif
Vattenfall.jpg
bottom of page